Снимка PixabayПо предложение на вицепремиера Томислав Дончев стартират едномесечни обществени консултации по проект

...
Снимка PixabayПо предложение на вицепремиера Томислав Дончев стартират едномесечни обществени консултации по проект
Коментари Харесай

Нови стандарти при административното обслужване ще подобрят обратната връзка с потребителите

Снимка Pixabay

По предложение на вицепремиера Томислав Дончев стартират едномесечни публични съвещания по план на Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за административното обслужване. Проектът има за цел да реформира напълно системата за противоположна връзка от потребителите и стандартите за качество на административната услуга и може да бъде открит на Портала за публични съвещания, съобщи вести.бг.

Задължителни за всички администрации стават анкетните изследвания, консултациите със чиновниците, наблюдението по метода ``таен клиент``, както и инспекции по отношение на сигнали, тъжби и медийни изявления. Във всички администрации се плануват общи стандарти във връзка с достъпността до и в центровете за обслужване, както и при връзка с потребителите. Ще бъдат стандартизирани периодите за отговор на запитвания и потреблението на опростени и лесни за попълване мостри и формуляри.

Измененията в Наредбата за административно обслужване ще дадат опция на администрациите да усъвършенстват качеството на обслужване посредством реализиране и на спомагателни лични стандарти - за местонахождение на центъра за обслужване, обезпечаване на паркинг, онлайн връзка с потребителя, онлайн инспекции на статуса на услугата както и опция за обслужване в извънработно време.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР